Adm. | E-Vizija | Aplikacije | Informacije o portalu | Kontakt

Blogi | Kolumne Naročam E-Vizijo:

Dobrodošli na portalu v ponedeljek, 20.01.2020!

Words! Gradivo! Gradivo!
Novo: igra z besedami Novo: plačljivo gradivo E-gradiva

Vsebina

/Domov
/Usposabljanja
/Svetovanja
/Delavnice
/Načrtovanje
/Pregledi in preizkusi
/Zakonodaja
/Analize, presoje
/Info. za podjetja
/Info. za javne službe
/Seminarji, sejmi
/Servis
/Človeški viri
/Galerije slik
/Strokovna literatura
/Pogovori

FacebookRevija E-Vizija


E-vizija

Naroči se zgoraj!
BREZPLAČNO!
V sodelovanju s službami

Policija Gorska reševalna služba Jamarska reševalna služba Podvodna reševalna služba Združenje slovenskih poklicnih gasilcev Reševalci v zdravstvu

Postopki gašenjaVelja splošno pravilo, da je potrebno pri uporabi gasilnika upoštevati in slediti navodilom proizvajalca, ki so navedena na nalepki gasilnika. Ker pa uporabnik v primeru požara ponavadi nima časa brati navodil, se mora z njimi seznaniti prej. Za gašenje požara z gasilnikom se je treba permanentno usposabljati.

Pred gašenjem snamemo gasilnik s podstavka, pregledamo navodila za uporabo in razmislimo o morebitni smeri umika, če gašenje ne bo uspešno.

Osnovno pravilo pri gašenju požarov z gasilniki je, da se moramo najprej prepričati o velikosti požara ter ustreznosti gasilnika (gasilnega sredstva ali gasila, ki je v gasilniku) za gašenje požara. Požara z gasilnikom ne gasimo, če je dimna raven že blizu naše glave, oz. je v prostoru tako vroče, da to občutimo na izpostavljenih delih kože.
Če presodimo, da smo kos požaru, izberemo ustrezen gasilnik in se mu približamo v smeri vetra. Priporočljivo je, da si za gašenje pripravimo vsaj dva gasilnika – kateri od gasilnikov lahko tudi zataji.

slika
Pri gašenju z gasilnikom bomo najbolj uspešni, če bomo ročnik gasilnika usmerili v gorečo snov in ga pomikali levo in desno po plamenu. Ker gasilni medij izhaja iz gasilnika pod pritiskom, moramo med gašenjem paziti, da gasilo ne razprši goriva okoli in s tem še bolj razširi požara.

slikaIz vsebine:


gasilnik, kako gasimo z gasilnikom, načini gašenja, gasilni aparat, gašenje z gasilnim aparatom

Oglasna deska
Revija E-Vizija


E-vizija

Naroči se zgoraj!
BREZPLAČNO!


Oglaševanje na portalu oz. v reviji


Oglaševanje na portalu Vizija Varnosti

Izkoristi priložnost
naredi pravo potezo!